تاریخ عضویت: 21 90 اسفند 12:32 پست: 78 سن: 39 محل اقامت: آیسک
نام و نام خانوادگی:
جنسیت: مرد
|
خراسان جنوبي - مورخ دوشنبه 1391/03/01 شماره انتشار 18124 نويسنده: عرب نجات براي تهيه گزارشي به دل کوه مي زنم، منطقه اي کوهستاني در شمال سرايان، که تا چند سال پيش سرسبزي اش از شمال کشور کم نداشت اما خشکسالي هاي اخير آن را بسيار بي شباهت به گذشته اش کرده است. در دل کوهستاني بسيار خوش آب و هوا، روستاي «نوبهار» از توابع بخش آيسک واقع شده است.بعد از طي مسافتي به آبادي «نوبهار» مي رسم. روستايي محروم در 18کيلومتري سرايان و 27کيلومتري مرکز بخش آيسک با حدود 70 خانوار جمعيت. مردمي صبور، سخت کوش و مهربان آن جا زندگي مي کنند، مردمي که مثل کوه استوارند.تعداد زيادي از منازل روستا خالي از سکنه است. وقتي دليل آن را از اهالي جويا مي شوم علت مهاجرت را کمبود امکانات و خشکسالي هاي پي در پي عنوان مي کنند.بيشتر اهالي نوبهار به کار کشاورزي مشغول اند اما به گفته خودشان خبري از آن کشت و کارهاي قديمي نيست.
مردم توان بازسازي قنات را ندارند «طيبي»، يکي از اهالي روستا مي گويد: هرچند امسال با افزايش نزولات آسماني روزنه هاي اميدي در برابر اهالي گشوده شده اما خشکسالي هاي اخير همه را از پاي در آورده است .
وي مي افزايد: آب کشاورزي روستاي نوبهار از قناتي تامين مي شود که ميراث و يادگار نياکان ماست. اما اين قنات در حال تخريب است و مردم هم توانايي مالي براي ترميم آن را ندارند .
وي از مسئولان مي خواهد براي مرمت اين منبع آب اقدامي انجام دهند.يکي ديگر از اهالي روستا با اشاره به کمبود آب و لزوم صرفه جويي در آن از مسئولان مي خواهد براي لوله کشي مسير همين آب کم اقدام کنند.«طاهري» همچنين برق رساني به مزار شهيد خفاجه و قبرستان اين روستا را خواستار مي شود و مي گويد: در اين زمينه پيگيري هاي زيادي کرده ايم ومسئولان قول هايي را هم داده اند ولي تاکنون اقدامي در اين زمينه انجام نشده است .
کوچک ترين زمين لرزه خانه ها را خراب مي کند يکي از جوانان روستاي نوبهار هم به خبرنگار ما مي گويد: از مسئولان درخواست احداث حداقل يک ميدان ورزشي و کتابخانه براي پر کردن اوقات فراغت مان را داريم.«اميري»با اشاره به تخريب آبدارخانه مسجد روستا خواستار رسيدگي به اين امر شد.يکي ديگر از روستاييان نيز بر مقاوم سازي خانه ها تاکيد مي کند. او عقيده دارد با کوچک ترين زمين لرزه خانه ها بر سر مردم ويران مي شود. البته مردم چون توان اقتصادي کافي ندارند نمي توانند خود براي مقاوم سازي منازل اقدام کنند.
خواسته هاي مردم دهيار هم مي گويد: نوبهار، روستايي خوش آب و هوا و ييلاقي است که مردم براي تفريح و گردش از مناطق آمين و بوسي و دره محمدآباد آن ديدن مي کنند .
«شاهي» خشکسالي هاي اخير را يکي از مشکلات روستاييان مي داند و ادامه مي دهد:با توجه به اين که اهالي روستا، مردمي متدين و مذهبي هستند همه خواستار حضور روحاني در نوبهار هستند؛ بنابراين از مسئولان مي خواهيم براي ساخت خانه عالم در اين روستا اقدام کنند.وي خواستار گازرساني به روستا شد و با اشاره به نبود امکانات براي سرگرمي جوانان، نوجوانان و کودکان خواستار توجه بيشتر مسئولان به اين امر شد و از آنان خواست تا براي احداث پارک کودک هم اقدام کنند.
وي با بيان اين که معابر روستا به ويژه جاده وسط «نوبهار» نياز به بهسازي دارد، مي افزايد: ايجاد ديوار ساحلي براي جلوگيري از خطر سيل نيز در اين روستا ضروري است.
پیوست ها: |

NewsImageCA0XUZIR.jpg [ 29.56 KiB | 3397 بار مشاهده شده است ]
|
|
|